Alles over een uitvaart in Leeuwarden

Uitvaartverzekering

Het is mogelijk om je te verzekeren voor je toekomstige uitvaart. Er kan gekozen worden uit verschillende uitvaartverzekeraars die diverse pakketten aanbieden. In grote lijnen komt het neer op twee soorten verzekeringen die worden aangeboden, een natura verzekering en een kapitaal verzekering.

Naturaverzekering


Een naturaverzekering is een uitvaartverzekering waarbij de verzekeraar de uitvaart doorgaans het liefst zelf wil verzorgen. Het staat nabestaanden helemaal vrij om na overlijden alsnog te kiezen voor een andere uitvaartondernemer. In dat geval moet men er wel rekening mee houden dat de verzekeraar mogelijk een lager bedrag zal uitkeren dan de waarde van de uitvaart die staat vermeld in de polis. Het is daarom verstandig om altijd eerst even te bellen met de verzekeraar om te vragen welk bedrag er uitgekeerd zal worden. Dat bedrag kan de familie dan eventueel voorleggen aan de uitvaartondernemer van keuze.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering keert de verzekeraar na overlijden (maximaal) het in de polis overeengekomen bedrag uit waarmee de nabestaanden de uitvaart kunnen betalen. Bij een kapitaalverzekering zijn de nabestaanden helemaal vrij in de keuze van de uitvaartondernemer.

Kijk voor uitgebreide informatie over uitvaartverzekeringen, de mogelijkheden en voorwaarden op www.uitvaartverzekering.net.

Uitvaartverzekeringsregister

Uitvaartverzekeringsregister.nl voorkomt ‘vergeten’ uitvaartpolissen

Het komt maar al te vaak voor. Een (ver) familielid overlijdt, en als nabestaande weet je eigenlijk niet of de overledene een uitvaartverzekering had. Als je dan ook geen verzekeringspapieren kan vinden, wordt het heel moeilijk om te achterhalen of en waar iemand verzekerd is.

Sinds december 2015 is er een site waar iedereen kan vastleggen of en waar men een uitvaartverzekering heeft: http://www.uitvaartverzekeringsregister.nl

Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij. Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid.

Door te zoeken op het Burger Service Nummer (BSN) en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten. Zo wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Overlijden in regio Leeuwarden melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206