Alles over een uitvaart in Leeuwarden

Eenzame uitvaart Leeuwarden

Het komt in Leeuwarden gelukkig niet regelmatig voor, maar soms gebeurt het toch dat iemand zo eenzaam is dat deze persoon helemaal geen sociale contacten meer heeft. De oorzaken van het ontstaan van eenzaamheid zijn heel divers maar soms gaat het zo ver dat iemand ook geen contact meer heeft met familie. Als een eenzame Leeuwarder komt te overlijden is er soms helemaal niemand die de uitvaart kan of wil regelen. Omdat er natuurlijk wel een uitvaart moet plaatsvinden zal de gemeente Leeuwarden in dat geval zorgen voor de uitvaart. Dit is zo vastgelegd in de Wet op de lijkbezorging .

De gemeente zal doorgaans eerst proberen om uit te zoeken of er toch nog ergens familie is die de uitvaart kan en wil regelen. Als dat niet zo is zal de gemeente de opdracht voor de uitvaart geven aan een uitvaartondernemer. De gemeente Leeuwarden zal proberen uit te zoeken of de overledene ergens zijn of haar uitvaartwensen heeft vastgelegd. Ook wordt gekeken of de overledene een uitvaartverzekering heeft of dat de overledene iets van waarde heeft nagelaten waarmee de uitvaart kan worden betaald. Als er geen geld is dan zal de gemeente de kosten betalen. Het is overigens wel mogelijk dat de gemeente de kosten van de uitvaart later alsnog zal proberen te verhalen op de directe nabestaanden als die er zijn.

De eenzame uitvaart zal doorgaans heel sober zijn. Dit om de kosten zoveel mogelijk te drukken. Voor vragen over een eenzame uitvaart kunt u terecht bij de gemeente Leeuwarden op telefoonnummer 14 058.

Geen geld

Het komt ook voor dat een overledene wel nabestaanden heeft maar dat er geen geld is waarmee men de uitvaart kan betalen. Kijk voor informatie hierover in het hoofdstuk Geen geld voor de uitvaart.

Overlijden in regio Leeuwarden melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206